Düzce'ye Gelsene
tr en ar de fr ru
>
>
Düzce'nin Tarihini Görmeden Dönme

Düzce'nin Tarihini Görmeden Dönme

Düzce'nin Tarihini Görmeden Dönme

Düzce'nin Tarihini Görmeden Dönme

icon
“Bir Şehrin Tarihini Öğrenmeye ve Yaşamaya Ne Dersin?“

Bir Şehrin Tarihini Öğrenmeye ve Yaşamaya Ne Dersin?

1Ceneviz Kalesi UNESCO geçici miras listesinde yer alan Ceneviz Kalesinde gün batımına yada denize nazır kahve veya çay içmeye ne dersin?
Ceneviz kalesi Düzce'nin Akçakoca adı verilen ilçesinin batısında yer alan bir kale olmaktadır. Kalenin ortasında oldukça yüksek bir kule bulunmaktadır. Bu kalenin çevresi doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir. Ceneviz kalesi falezlerin olduğu bir kıyıda bulunduğu için mağaralara kıyı boyunca rastlamak mümkün olmaktadır.
sb2094.png
2Orhangazi İlköğretim Okulu Nice doktorlar, mühendisler ve bir çok meslek grubuna yetenekli bireyler yetiştirmiş bir okulun hikayesine şahit olmak ister misin?
Sivil mimari örneklerinin yoğun olduğu Orhangazi Mahallesi'nde bulunmaktadır. 1928 yılında inşa edilen Orhangazi İlköğretim Okulu devlet eliyle yapılmış ilk okullardandır. Okulun bir farklı hikayesi ise Rıfat Ilgaz'ın bu okulda öğretmenlik yapmış olmasıdır.
sb81.jpg
3Akçakoca Tarihi Yukarı Mahalle Pazarı Akçakoca'nın ilk yerleşim yeri olan mahallesindeki farklı mimarilerdeki tarihi evleri keşfetmeye hazır mısın?
Birbirinden güzel mimari evleri ile 100 yıllık yöresel pazaryerinde güne merhaba diyoruz. Mahalle pazarında coğrafi işaretli ürünleri ile birbirinden leziz yöresel ürünleri tadabilir alabilirsiniz. bölgeye özel bir çok yöresel hediyelik eşyaları burada bulabilirsiniz.
sb804.jfif
4Akçakoca Nazmi Kal Etnografik Sergi Evi Bir başarı hikayesine şahit olmak ister misiniz?
Günün son durağı ise bir başarı hikayesi ile olmakta. 1970 yılında girdiği TRT’den 2005 yılında emekli olan yapımcı Nazmi KAL, başta hobi olarak toplamaya başladığı etnoğrafik nesne ve tarım aletlerini tarihi varlık olarak tescil ettirmiş, Akçakoca’ya bağlı Hasan Çavuş Köyü’ndeki 80 yıllık evinde kurduğu müzede unutulmaya yüz tutmuş 200’den fazla ev eşyası ve etnografik eseri sergilenmektedir.
sb2420.png
6Antik Su Kemerleri Suyun hikayesini öğrenmeye ne dersin?
Antik kent Prusias ad Hypium’a olan uzaklığı 10 km olan su kemerlerinin uzunluğu 160 m, yüksekliği yaklaşık 20 m. civarındadır. Horasan harçlı karışık kesme ve moloz taştan iki katlı olarak inşa edilen kemerlerin günümüze sadece ayak kısımları ulaşabilmiştir. Helenistik ve Roma dönemlerine ait olan su kemerlerinin yüzölçümü 5672.11 m2’dir.
sb133.jpg
7Prusias Ad Hypium Antik Kenti İstanbul ve Ankara en yakın Doğu Karadeniz'in en büyük Roma kentinde tarihe ışık tutmaya ne dersin?
Strabon gibi antik çağ yazarlarına göre M.Ö. 1200-700 yılları arasında Trakyalı halkların yurdu olarak anılır. Klasik dönemde Megaralılar tarafından ‘’Kieros’’ ismi ile kurulduğu bilinmektedir. M.Ö. 183’te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilen kent Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ’’Prusias ad Hypium’’ adını alır. Bölge M.Ö. 74 yılında Bithynia Kralı IV. Nikomedes’in döneminde Roma yönetimine geçer. M.S. I. yüzyılda gelişmeye başlayan kent, M.S. II. ve III. yüzyıllar arası sosyal refahta doruğa çıkmıştır.
sb31.jpg
8Düzce Konuralp Müzesi Asırlık Tarihi Görmeye, Hissetmeye Ne Dersin?
1.848 arkeolojik, 491 etnografik ve 3.898 sikke olmak üzere toplam 6.237 eser bulunan Konuralp müzesinden başlıyoruz.
sb21.jpg
9Tarihi Mermer Roma Köprüsü Tarihe meydan okuyan, nice orduların üzerinden geçtiği Roma köprüsünü görmeye ne dersin?
Köprü Roma Dönemi’ne aittir. Mevcut ölçüleri 4.80×30.25×3.17, gerçek ölçüleri 4.80×39.20×3.17 metre ebatlarındadır. Temel özelliği hiç harç kullanılmadan beyaz mermer blokların bir araya getirilmesi ile yapılmış olmasıdır
sb375.jpg
10Adıge (Çerkes) Kültür Evi - Köprübaşı Ömer Efendi Köyü Çerkez Kültürünü Yakından Tanımaya Yöresel Ürünlerini Tatmaya Ne Dersin?
Adige Kültür Evi Düzce Köprübaşı Köyünde Geçmişten günümüze kültürel mirasımızın izlerini taşıyan kültür evidir. Gezi sonrası kültür evinin yanındaki Köydeyiz Kır Bahçesinde yöresel çeker yemeklerinin tadına bakabilirler.
sb787.jpg