Düzce'ye Gelsene
tr en ar de fr ru
>
>
Yerin Altındaki Gizemli Keşifler

Yerin Altındaki Gizemli Keşifler

Yerin Altındaki Gizemli Keşifler

Yerin Altındaki Gizemli Keşifler

icon
“Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük mağaralarını keşfetmeye hazır mısın?“

Sarıkaya mağarası toplam uzunluğu 717 m olan mağaranın ana galeri uzunluğu 510 m, genişliği 80 m, boyu 75 m, tavan yüksekliği 15-40 m’dir. Salonda iki gelişim dönemine ait fosil ve genç damlataş şekilleri bulunmaktadır. Salonun ortasında Aksu Çayı’ndan gelen derenin oluşturduğu küçük bir şelale ve ikinci evreye ait bir kanyon-vadi bulunmaktadır ve ilk oluştuğu bölümden 17 m ve gittikçe artan bir derinliktedir. Melen Çayı tarafından derince yarılmış plato karakterinde bir düzlüğün üzerinde düden konumunda bulunan mağara, yakın çevresinin yüzey sularını toplayarak Aksu Mağarası ile Melen Çayı’na boşaltır.

Fakıllı Mağarası Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından I. derece sit alanı olarak tescillenmiştir. Bulunduğu köyden ismini alan mağaranın toplam uzunluğu 1.017 m ziyarete açık alanı ise 350 m’dir.

1Sarıkaya Mağarası İçerisinde bir gökdelen kadar yüksekliği ve bir melodi edasında akan şelalesi ile sizlileri büyüleyecek bir serüvene hazır mısınız?
1994 yılında keşfedilen görenleri kendine hayran bırakan Sarıkaya mağarası Batı Karadeniz'in en büyük Türkiye'nin ise 4. büyük mağarasıdır.
sb702.png
2Fakıllı Mağarası Sarkıt ve dikitlerin yıllara meydan okuyan hikayesine ortak olmak ister misin?
Fakıllı Mağarası, birbirine bağlı iki bölümden oluşuyor. Mağaranın kuzey-güney yönlü ana galerileri tabakaların doğrultusuna bağlı olarak gelişmişler. Doğu-batı yönlü bağlantı galerileri ise tabakaların eğim yönünde ve bunları kesen çatlaklar üzerinde uzanıyorlar. Bu yönüyle mağaranın kafesli bir yapısı bulunuyor.
sb710.jpg
3Ceneviz Kalesi UNESCO geçici miras listesinde yer alan Ceneviz Kalesinde gün batımına karşı kahve veya çay içmeye ne dersin?
Düzcenin yer altı güzelliklerini keşfettikten sonra yorgun kahvesini dünyanın en güzel gün batımının izlendiği noktalardan olan Tarihi Ceneviz Kalesinde rotamızı sonlandırıyoruz. Ceneviz kalesi Düzce'nin Akçakoca adı verilen ilçesinin batısında yer alan bir kale olmaktadır. Kalenin ortasında oldukça yüksek bir kule bulunmaktadır. Bu kalenin çevresi doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir. Ceneviz kalesi falezlerin olduğu bir kıyıda bulunduğu için mağaralara kıyı boyunca rastlamak mümkün olmaktadır.
sb2094.png