Düzce'ye Gelsene
tr en ar de fr ru
>
>
“YÖREX DÜZCE'NİN GÜÇ BİRLİĞİNİ GÖSTERDİ”

“YÖREX DÜZCE'NİN GÜÇ BİRLİĞİNİ GÖSTERDİ”

21.11.2023
“YÖREX DÜZCE'NİN GÜÇ BİRLİĞİNİ GÖSTERDİ”

“YÖREX DÜZCE'NİN GÜÇ BİRLİĞİNİ GÖSTERDİ”

icon
“Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, Antalya ANFAŞ Fuar Merkezinde bu yıl 12.’si düzenlenen YÖREX Fuarında Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in Düzce’nin turizm yatırımlarına yönelik sorularını yanıtladı.“

Düzce’nin sanayileşmede istediği noktaya geldiğini belirten Bıyık, “Turizme yönelmek istiyoruz” ifadesini kullandı.

Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde bu yıl 12.’si düzenlenen YÖREX Fuarına Düzce stantları damgasını vurdu. Fuara, bu yıl diğer yıllara oranla DTSO koordinesinde Düzce iş dünyasından yoğun bir katılım gerçekleştirildi. Düzceli firmaların ve kamu kuruluşlarının ürünlerini tanıtma fırsatı bulduğu fuarı, Öncü TV ekibi yerinde takip etti.

Fuarda, Düzce’nin turizm yatırımları ile ilgili Öncü TV Haber Müdürü Canan Üstüner’in sorularını yanıtlayan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, turizm konusunda Düzce’yi ilmek ilmek öreceklerini söyledi.

Düzce’nin sanayileşmede istenen noktaya geldiğini ifade eden Bıyık, bu nedenle turizme yönelmek istediklerini kaydederek,  bunun ilk adımı olarak Türkiye’nin birçok ilinde olmayan Turizm Ofisi’ni kurduklarının altını çizdi.

Bıyık, “Bugün Antalya TSO meclis üyesiyle görüştük. Hepimiz arkadaşlarla otururken Antalya TSO’da turizm ofisi var mı? Diye sorduk, yok. Birçok TSO’da da yok zaten. Biz o turizm ofisini kurarken bizim işimiz sanayi ve ticaret. Biz her zaman şunu söylüyoruz; Düzce sanayi anlamında doymuş bir şehir. Niye? 1. , 2. Organize, Gümüşova Organizenin yüzde 30’u dolu, yüzde 70’i boş zaten. Çilimli, yapılmış daha fabrikalarımız yok ve şuan da işçi problemimiz var” diye konuştu.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın 5 yıldızlı otel projelerinin olduğuna dikkat çeken Bıyık, “Nereye gitsek bütün fabrikalar işçi arıyor, işçilerimiz yok. Bu hızlı göçe sebep olur. Şuanda ki Organizelerin dolmasıyla sanayiye doyacağız. Peki, bundan sonra ne yapacağız? Bundan sonra dedik ki arkadaşlarımızla düşündük bu kadar doğal güzelliği olan İstanbul-Ankara arasında muhteşem bir lokasyona sahip şehir olan, denizimiz 30 dakika, yaylamız 30 dakika. Ne yapalım? Turizme önem verelim. Tesiste kesinlikle şuan da bizim yapmaya çalıştığımız şu; yarın turist olacak değil,  bu nedenle ilmek ilmek örüyoruz. Bu anlamda tesisleşmeye gidiyoruz. Beş yıldızlı otel projeleri var, onlarla görüşüp imkân ve yol açmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bıyık ayrıca, YÖREX Fuarı'na ilk kez TSO öncülüğünde geniş katılım sağlanması dolayısıyla, Düzce Valisi Selçuk Aslan başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, 'Düzce'de güç birliğini bu fuarda en güzel şekilde yansıttık. Bizim amacımız yönetim olarak Düzce'ye, Düzce sanayisine katkı sağlamak. Bunun için bu koltuklarda oturuyoruz. Farklı amacı olan varsa koltuktan kalksın." dedi