Düzce'ye Gelsene
tr en ar de fr ru
>
>
48 Saatte Düzce

48 Saatte Düzce

48 Saatte Düzce

48 Saatte Düzce

icon
“Tarih, Doğa ve Kültür Şehri Düzce'yi Keşfetmeye Hazır mısın?“

İki günlük Düzce turunda yapmadan dönmemeniz gereken Düzcenin zenginlikleri... 

1Güzeldere Şelalesi Piknik ve Mesire Alanı Gölyaka İlçesi Güzeldere Şelalesi Sosyal tesislerinde kahvaltı ile güne başlayın.
Birçok doğa aktivesi yapabileceğiniz Düzce’de sabah erkenden Gölyaka İlçesi Güzeldere Şelalesi Sosyal tesislerinde kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz.
sb659.jpg
2Efteni Gölü Kuş sesleri içerisinde kahvenizi yada çayınızı yudumlar iken huzur dolacaksınız.
Efteni Gölü çevresindeki en önemli fauna elemanlarını su kuşları oluşturmaktadır. Bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır.
sb862.jpg
3Samandere Şelalesi Gizemli ve büyüleyici bir şelaleyi görmeye hazır mısın?
"Cadı Kazanı" adi ile ün yapmış doğa harikası Samandere Şelalesi Tabiat Parkında orta düzeyde zorluk derecesinde olan kanyon içersinde yer alan şelalemizi gezip resmediyoruz. (İsteğinize bağlı olarak Samandere Şelalesinde yer alan tesiste veya yol üzeri yer alan tesislerde bölgeye özel alabalık yiyebilirsiniz)
sb47.jpg
4Prusias Ad Hypium Antik Kenti İstanbul ve Ankara en yakın Doğu Karadeniz'in en büyük Roma kentinde tarihe ışık tutmaya ne dersin?
Strabon gibi antik çağ yazarlarına göre M.Ö. 1200-700 yılları arasında Trakyalı halkların yurdu olarak anılır. Klasik dönemde Megaralılar tarafından ‘’Kieros’’ ismi ile kurulduğu bilinmektedir. M.Ö. 183’te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilen kent Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ’’Prusias ad Hypium’’ adını alır. Bölge M.Ö. 74 yılında Bithynia Kralı IV. Nikomedes’in döneminde Roma yönetimine geçer. M.S. I. yüzyılda gelişmeye başlayan kent, M.S. II. ve III. yüzyıllar arası sosyal refahta doruğa çıkmıştır.
sb31.jpg
5Düzce Konuralp Müzesi Asırlık Tarihi Görmeye, Hissetmeye Ne Dersin?
Düzce merkeze yakın konumda Prusias ad Hypium Antik Kentinde bulunan Düzce Konuralp Müzesi, Antik Tiyatro ve Roma Köprüsü’nü ziyaret edeyoruz.
sb21.jpg
6Tarihi Mermer Roma Köprüsü Tarihe meydan okuyan, nice orduların üzerinden geçtiği Roma köprüsünü görmeye ne dersin?
Köprü Roma Dönemi’ne aittir. Mevcut ölçüleri 4.80×30.25×3.17, gerçek ölçüleri 4.80×39.20×3.17 metre ebatlarındadır. Temel özelliği hiç harç kullanılmadan beyaz mermer blokların bir araya getirilmesi ile yapılmış olmasıdır.
sb375.jpg
7Akçakoca Tarihi Evleri Akçakoca'yı Keşfet
İkinci gün Düzce’nin Akçakoca ilçesinde en uzun mesafeli sahiline sahip en büyük ilçesi olan Akçakoca'nın sivil mimarisi, dağ çilekleri tarlaları, kestane balı, fındığı, uzun kıyıları ve kumu, yemyeşil yeşillikleri, yöresel lezzetleriyle size tam bir Karadeniz havası yaşatacak Yukarı Mahalle Yöresel Pazarı ve tarihi evleri keşfedin
sb60.jpg
8Fakıllı Mağarası Sarkıt ve dikitlerin yıllara meydan okuyan hikayesine ortak olmak ister misin?
Fakıllı Mağarası, birbirine bağlı iki bölümden oluşuyor. Mağaranın kuzey-güney yönlü ana galerileri tabakaların doğrultusuna bağlı olarak gelişmişler. Doğu-batı yönlü bağlantı galerileri ise tabakaların eğim yönünde ve bunları kesen çatlaklar üzerinde uzanıyorlar. Bu yönüyle mağaranın kafesli bir yapısı bulunuyor.
sb710.jpg
9Aktaş Şelalesi Yeşil tonların kuş ve akan dere sesleri ile vals dansını izlemeye ne dersin?
Aktaş köyünde yer alan Aktaş Şelalesinde meşe, gürgen, kestane, kayın gibi ağaçların doğal orman tüneli içeresinde akan derenin çağlayanlarından gelen müzikal seslerin eşliğinde yürüyüş yapacağınız parkurun ardından sizi serin su damları ile karşılayan Aktaş şelalesi selamlıyor olacak.
sb4267.jpg
10Ceneviz Plajı Mavi Bayraklı Ceneviz Plajında Kendinizi Termal Kumlara ve Karadenizin Serin Sularına Bırakın..
Ceneviz kalesi Düzce'nin Akçakoca adı verilen ilçesinin batısında yer alan bir kale olmaktadır. Kalenin ortasında oldukça yüksek bir kule bulunmaktadır. Bu kalenin çevresi doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir. Ceneviz kalesi falezlerin olduğu bir kıyıda bulunduğu için mağaralara kıyı boyunca rastlamak mümkün olmaktadır.
sb2404.jpg