Düzce'ye Gelsene
tr en ar de fr ru
>
>
6 Saatte Düzce

6 Saatte Düzce

6 Saatte Düzce

6 Saatte Düzce

icon
“6 Saatte Kültür, Doğa ve Tarihi Yaşama Ne Dersin?“

Şelaleleri, tarihi antik kenti ve kaleyi, mavi bayrağlı plajları, mağaraları keşfetmeye hazırmısın?

1Güzeldere Şelalesi 630 Rakımda oksijeni hissedeceğiniz Türkiye'nin en uzun şelalesini görmeye hazır mısın?
Kayın ve gürgen ağaçlarının gölgesinde dinlenip şelalenin o muazzam melodisi ve görüntüsü ile dinlendiğinizi hissedeceksiniz. 630 rakımda dağın yamacından süzülerek akan şelalenin huzurlu ortamında resim ve vidolarımızı çekebilirsiniz.
sb45.jpg
2Efteni Gölü Kuş sesleri içerisinde kahvenizi yada çayınızı yudumlar iken huzur dolacaksınız.
Efteni Gölü çevresindeki en önemli fauna elemanlarını su kuşları oluşturmaktadır. Bünyesinde 35 tanesi kalıcı olmak üzere toplam 150 çeşit kuşa ev sahipliği yapmaktadır.
sb862.jpg
3Prusias Ad Hypium Antik Kenti İstanbul ve Ankara en yakın Doğu Karadeniz'in en büyük Roma kentinde tarihe ışık tutmaya ne dersin?
Strabon gibi antik çağ yazarlarına göre M.Ö. 1200-700 yılları arasında Trakyalı halkların yurdu olarak anılır. Klasik dönemde Megaralılar tarafından ‘’Kieros’’ ismi ile kurulduğu bilinmektedir. M.Ö. 183’te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilen kent Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ’’Prusias ad Hypium’’ adını alır. Bölge M.Ö. 74 yılında Bithynia Kralı IV. Nikomedes’in döneminde Roma yönetimine geçer. M.S. I. yüzyılda gelişmeye başlayan kent, M.S. II. ve III. yüzyıllar arası sosyal refahta doruğa çıkmıştır.
sb31.jpg
4Sarıkaya Mağarası İçerisinde bir gökdelen kadar yüksekliği ve bir melodi edasında akan şelalesi ile sizlileri büyüleyecek bir serüvene hazır mısınız?
1994 yılında keşfedilen görenleri kendine hayran bırakan Sarıkaya mağarası Batı Karadeniz'in en büyük Türkiye'nin ise 4. büyük mağarasıdır.
sb702.png
5Çuhallı Plajı 32 KM sahil şeridinde deniz kokusuna doyacağınız karadenizin hırçın dalgalarının melodisinde sahilde yürümeye ne dersin?
Akçakoca ilçesinin mavi bayraklı plajı olan çuhallı sahili termal kum özelliği ile ün yapmış bir plajdır. yaz ayların plajda futbol, voleybol vb. etkinlikler ile beach partiler yapılmaktadır.
sb2402.png
6Ceneviz Kalesi UNESCO geçici miras listesinde yer alan Ceneviz Kalesinde gün batımına yada denize nazır kahve veya çay içmeye ne dersin?
Ceneviz kalesi Düzce'nin Akçakoca adı verilen ilçesinin batısında yer alan bir kale olmaktadır. Kalenin ortasında oldukça yüksek bir kule bulunmaktadır. Bu kalenin çevresi doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir. Ceneviz kalesi falezlerin olduğu bir kıyıda bulunduğu için mağaralara kıyı boyunca rastlamak mümkün olmaktadır.
sb2094.png