Düzce'ye Gelsene
tr en ar de fr ru
>
>
12 Saatte Düzce

12 Saatte Düzce

12 Saatte Düzce

12 Saatte Düzce

icon
“Tarih, Kültür, Doğa ve daha fazlasını yaşayabileceğin bir rotaya hazır mısın?“

1 Günde Tüm Güzellikleri keşfetmeye hazırmısın?

1Akçakoca Tarihi Yukarı Mahalle Pazarı Akçakoca'nın ilk yerleşim yeri olan mahallesindeki farklı mimarilerdeki tarihi evleri keşfetmeye hazır mısın?
Birbirinden güzel mimari evleri ile 100 yıllık yöresel pazaryerinde güne merhaba diyoruz. Mahalle pazarında coğrafi işaretli ürünleri ile birbirinden leziz yöresel ürünleri tadabilir alabilirsiniz. bölgeye özel bir çok yöresel hediyelik eşyaları burada bulabilirsiniz.
sb804.jfif
2Tarihi Anıt Çınar Ağacı Akçakoca Cumayanı Ören Yeri Asırlık çınar ağacının gölgesinde tarihe şahitlik yapmaya ne dersin?
Yöresel mahalle pazarına araç ile 15 dakika mesafede yer alan 300 yaşında Anıt çınar ağacı ve aynı alan içeresinde yer alan tar Evliya Ahmet Dede Türbesi ile 100 yıllık Cuma Yanı Camii'ni ziyaret edebilirsiniz.
sb3518.png
3Aktaş Şelalesi Yeşil tonların kuş ve akan dere sesleri ile vals dansını izlemeye ne dersin?
Anıt Çınar Ağacına 40 dakika mesafede olan Aktaş köyünde yer alan Aktaş Şelalesinde meşe, gürgen, kestane, kayın gibi ağaçların doğal orman tüneli içeresinde akan derenin çağlayanlarından gelen müzikal seslerin eşliğinde yürüyüş yapacağınız parkurun ardından sizi serin su damları ile karşılayan Aktaş şelalesi selamlıyor olacak.
sb4267.jpg
4Hemşin Köyü Camii Maneviyat dolu yıllara meydan okuyan 150 yıllık bir serüvenin hikayesini dinlemeye ne dersiniz?
Çantı tipi camilere en iyi örneklerden biri Akçakoca’ya 15 km, Aktaş Şelalesine 7 km mesafede bulunan ve 1877 yılında Osmanlı- Rus Savaşı ardından Artvin’den gelen Hemşinlilerin kurduğu ve Hemşin köyünde bulunan Tarihi Hemşin Köyü Camii’dir. Birinci katında taş işçiliği örneği, ikinci katında ise çantı tekniği kullanılarak inşa edilen cami 150 yıla yaklaşan bir geçmişe sahiptir. Minaresinin de ahşap olduğu Hemşin Camii mihrap ve minberi, tavan işçiliği ile dikkat çekmektedir.
sb37.jpg
5Prusias Ad Hypium Antik Kenti İstanbul ve Ankara en yakın Doğu Karadeniz'in en büyük Roma kentinde tarihe ışık tutmaya ne dersin?
Strabon gibi antik çağ yazarlarına göre M.Ö. 1200-700 yılları arasında Trakyalı halkların yurdu olarak anılır. Klasik dönemde Megaralılar tarafından ‘’Kieros’’ ismi ile kurulduğu bilinmektedir. M.Ö. 183’te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilen kent Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ’’Prusias ad Hypium’’ adını alır. Bölge M.Ö. 74 yılında Bithynia Kralı IV. Nikomedes’in döneminde Roma yönetimine geçer. M.S. I. yüzyılda gelişmeye başlayan kent, M.S. II. ve III. yüzyıllar arası sosyal refahta doruğa çıkmıştır.
sb31.jpg
6Aydınpınar Şelalesi
Prusias Ad Hypium Antik Kentinde tarihe şahitlik ettikten sonra doğal güzelliği göz kamaştıran 100 hektar alan üzerinde birbirinden özel ve güzel Orman ötleğenigiller sesleri eşliğinde ahşap yürüyüş yolda suyu takip ederek Aydınpınar Şelalesine varıyoruz.
sb43.jpg
7Topuk Yaylası ve Göleti Bol Oksijen ile günün yorgunluk kahvesini çam Ormanlarının içeresinde göle nazır içmeye ne dersin?
Gezinin son durağı olan Topuk Yaylası ve Gölet'inde yorgunluk kahvenizi yudumlayabilir veya aldığınız bol oksijen ile adrenalin seviyenizi arttıran ATV safari yapabilirsiniz. Günü sakin bitirmek isteyenler ise göl etrafında trekking yapabilir alternatif olarak bisiklet kiralayarak orman patikalarında eğlenceli vakit geçirebilirler.
sb41.jpg